V podstatě základní recept na pečený bůček, neboli vepřový bok, který je vynikající například za studena s kyselou okurkou, cibulí a čerstvým chlebem.


Potřebný čas: 1 hodina 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pečený bůček

  • 750 g bůčku, s kostí a kůží
  • sůl
  • celý kmín
  • 1 cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku

Jak na to

Bůček opláchneme, osušíme a jeho vrchní část (kůži, případně pouze sádlo) nařízněte ostrým nožem do mřížky. Ze všech stran důkladně nasolíme a okmínujeme. Můžeme také posypat mletou sladkou paprikou.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupejte a stroužky nakrájíme na tenká kolečka. Do pekáče dáme bůček kůží směrem dolů, podlijeme trochou vody a přidáme připravenou cibuli s česnekem.

Bůček dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 90 minut. V polovině pečení bůček otočíme kůží nahoru a podle potřeby během pečení podléváme. Po upečení necháme bůček zchladnout a pak krájíme na plátky. Podáváme například s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.

Pečený bůček
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *