Velice oblíbený u dětí i dospělých. Vynikající k čaji i ke kávě s přáteli. Perník na plech navíc můžete vylepšit třeba citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 250 g cukru krupice
- 2 lžíce medu
- 100 ml oleje
- 400 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa (ne Granko)
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička mleté skořice
- 500 ml mléka
Jak na to
Nejprve v míse dohromady ušleháme vejce, cukr, med a olej, dokud nevznikne hustá hmota / pěna.
v druhé míse smícháme ostatní sypké ingredience – mouku, kakao, kypřící prášek do perníku a skořici.
Do ušlehané hmoty vmícháme vlažné mléko a následně sypkou směs. Důkladně rozmícháme tak, aby se vše spojilo a vzniklo ucelené těsto na perník, které nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Pokud je potřeba, stěrkou povrch nalitého něsta ještě rovnoměrně urovnáme.
Perník dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 30 – 40 minut.
Perník na plech
Odkazy