Velice oblíbený u dětí i dospělých. Vynikající k čaji i ke kávě s přáteli. Perník na plech navíc můžete vylepšit třeba citrónovou nebo čokoládovou polevou.


Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml oleje
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa (ne Granko)
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 500 ml mléka

Jak na to

Nejprve v míse dohromady ušleháme vejce, cukr, med a olej, dokud nevznikne hustá hmota / pěna.

v druhé míse smícháme ostatní sypké ingredience – mouku, kakao, kypřící prášek do perníku a skořici.

Do ušlehané hmoty vmícháme vlažné mléko a následně sypkou směs. Důkladně rozmícháme tak, aby se vše spojilo a vzniklo ucelené těsto na perník, které nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Pokud je potřeba, stěrkou povrch nalitého něsta ještě rovnoměrně urovnáme.

Perník dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 30 – 40 minut.

Perník na plech
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *