Udělejte si třeba na večeři tento pikantní fazolový guláš ze sterilovaných červených fazolí. S čerstvým pečivem a třeba kyselou okurkou stojí vážně za to.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na pikantní fazolový guláš
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- 1 středně velká cibule
- 3 středně velké brambory
- 4 stroužky česneku
- 250 g pikantnější klobásy
- mletá sladká i pálivá paprika
- chilli koření
- sůl
- 0,7 – 1 l hovězího vývaru
- 1 silnější plátek másla
Jak na to
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji v rozpálené pánvi na másle.
Po několika minutách přidáme na půlkolečka nebo na kostičky nakrájenou klobásu a brambory oloupané a nakrájené na menší kousky. Vše osmahneme několik dalších minut.
Směs posypeme sladkou i pálivou paprikou, chilli kořením a podle chuti osolíme. Zalijeme hovězím vývarem (nemusíme nutně použit všechen vývar, podle potřeby a hustoty, můžeme vývar přidávat postupně) a vaříme, dokud nejsou brambory změklé.
Přidáme prolisovaný česnek a scezené červené fazole, vše ještě vaříme několik dalších minut, aby se fazole prohřály a chutě se propojily.
Pikantní fazolový guláš podáváme např. s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem podle chuti.