Hezky šťavnaté pečené kuře na zelí například s bramborovým knedlíkem nebo vařenými bramborami je návykové. Máte navíc domácí kysané zelí? Není co řešit.


Potřebný čas: 100 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu na pečené kuře na zelí

  • 1 celé kuře
  • 750 – 1000 g kysaného zelí (nejlépe domácí)
  • 2 cibule
  • 200 g silnějších plátků anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • kmín
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na to

Zelí bez proplachování i se šťávou promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a dáme do pekáčku. Povrch lehce posypeme kmínem a rozprostřeme plátky slaniny.

Kuře důkladně omyjeme a osušíme. Rozmačkaný česnek rozetřeme se solí a důkladně vetřeme do celého kuřete. Dále celé kuře posypeme sladkou i pálivou paprikou a položíme do pekáčku na zelí.

Vše ještě posypeme kmínem a přiklopíme. Dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinu do měkka. Pak ještě na 20 – 30 minut odkryjeme a dopečeme, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička.

Podávat můžeme s domácím bramborovým knedlíkem, nebo vařenými bramborami.

Pečené kuře na zelí
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *