Vynikající moučník, ale i úžasný dezert. Určitě tento řecký tvarohový koláč vyzkoušejte! Před podáváním nejlépe vychladit! Tento koláč si na 100% oblíbíte.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na řecký tvarohový koláč
Korpus
- 250 g dětské krupice
- 100 g cukru moučky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 vejce
- 150 g rozpuštěného másla
- kousek másla na vymazání koláčové formy
- kokos na vysypání formy
Náplň
- 400 g měkkého tvarohu
- 1 zakysaná smetana (cca 200 g)
- 150 g cukru moučky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žloutky
- 4 lžíce strouhaného kokosu
Posypání
- cca 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 balíčku skořicového cukru (cukr smíchaný se skořicí)
Jak na to
Troubu předehřejeme na 175 °C.
V míse smícháme dětskou krupici, cukr moučku, prášek do pečiva, vejce a rozpuštěné, ale ne horké máslo. Vše řádné promícháme a vlijeme do vymazané a kokosem vysypané koláčové formy. Těsto není příliš řídké, takže je potřeba trochu stěrkou rozprostřít. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 175 °C.
Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvaroh, smetanu, cukr moučku, vanilkový cukr, 2 žloutky a kokos. Vše řádné promícháme, můžeme i mixérem. Náplň vlijeme na předpečený korpus (tzn. po 20 minutách), posypeme nasekanými vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a dáme dopéct ještě na 15 minut.
Hotový řecký tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Může být také hezky vychlazený z lednice.