Jeden z mnoha receptů, jak si udělat řízek trochu jinak, než v trojobalu. Zkuste vepřové řízky naruby s bramborovou kaší, nebo s vařenými bramborami.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové kýty nebo kotlety
- sůl
- česnek
- strouhanka
- 2 vejce
- 8 plátků anglické slaniny
- 1 cibule
Jak na to
Řízky osolíme (můžeme potřít rozmačkaným česnekem a nechat odležet) a položíme do strouhanky. Ve strouhance je naklepeme paličkou z obou stran tak, aby se strouhanka hezky vmáčkla do masa a řízky byly obalené.
Namočíme je do rozšlehaného vajíčka a osmažíme mírně na oleji tak, aby se zatáhly.
Pekáček nebo remosku vyložíme 4 plátky slaniny, na ně položíme řízky, na ně cibuli na kolečka a opět přikryjeme zbývajícími plátky slaniny. Můžeme použít také alobal a řízky v něm zabalit.
Řízky naruby pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 – 40 minut, z toho prvních cca 20 minut zakryté a podáváme třeba s bramborovou kaší, nebo s vařenými bramborami.