Jeden z mnoha receptů, jak si udělat řízek trochu jinak, než v trojobalu. Zkuste vepřové řízky naruby s bramborovou kaší, nebo s vařenými bramborami.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové kýty nebo kotlety
  • sůl
  • česnek
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule

Jak na to

Řízky osolíme (můžeme potřít rozmačkaným česnekem a nechat odležet) a položíme do strouhanky. Ve strouhance je naklepeme paličkou z obou stran tak, aby se strouhanka hezky vmáčkla do masa a řízky byly obalené.

Namočíme je do rozšlehaného vajíčka a osmažíme mírně na oleji tak, aby se zatáhly.


Pekáček nebo remosku vyložíme 4 plátky slaniny, na ně položíme řízky, na ně cibuli na kolečka a opět přikryjeme zbývajícími plátky slaniny. Můžeme použít také alobal a řízky v něm zabalit.

Řízky naruby pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 – 40 minut, z toho prvních cca 20 minut zakryté a podáváme třeba s bramborovou kaší, nebo s vařenými bramborami.

Řízky naruby
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *