Chutná vám kysané zelí a máte navíc domácí? Pak si dopřejte tento rychlý a hlavně zdravý salát z kysaného zelí. Podle chuti si ho můžete ještě vylepšit.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4 – 6


Ingredience na salát z kysaného zelí

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule (nejlépe červená)
  • 1 hrstka nasekaného kopru
  • 1 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to

Zelí, ať už domácí nebo kupované, zbavíme vymáčknutím přebytečné šťávy (do hrnku/misky).

Takto připravené zelí překrájíme na menší kusy – dle libosti, jak preferujeme a smícháme v míse s nakrájenou červenou cibulí. Může být na kostičky, ale zase záleží jen na nás, jakou „hrubost“ salátu zvolíme. Promícháme s nasekaným koprem a zakapeme zhruba 1 lžící kvalitního olivového oleje.

Podle chuti přidáme zpět také šťávu z kysaného zelí a promícháme. Podle možností necháme salát z kysaného zelí chvíli odležet.

Salát si můžeme dopřát samotný, na hlad, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Salát z kysaného zelí
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *