Chutná vám kysané zelí a máte navíc domácí? Pak si dopřejte tento rychlý a hlavně zdravý salát z kysaného zelí. Podle chuti si ho můžete ještě vylepšit.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience na salát z kysaného zelí
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule (nejlépe červená)
- 1 hrstka nasekaného kopru
- 1 lžíce panenského olivového oleje
Jak na to
Zelí, ať už domácí nebo kupované, zbavíme vymáčknutím přebytečné šťávy (do hrnku/misky).
Takto připravené zelí překrájíme na menší kusy – dle libosti, jak preferujeme a smícháme v míse s nakrájenou červenou cibulí. Může být na kostičky, ale zase záleží jen na nás, jakou „hrubost“ salátu zvolíme. Promícháme s nasekaným koprem a zakapeme zhruba 1 lžící kvalitního olivového oleje.
Podle chuti přidáme zpět také šťávu z kysaného zelí a promícháme. Podle možností necháme salát z kysaného zelí chvíli odležet.
Salát si můžeme dopřát samotný, na hlad, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.