Smažený hermelín nebo nedej Bože klasický smažák! Najednou mediální propadáky gastronomie, že? Ale my si v klidu a upřímně dáme tuto smaženou klasiku, že?
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na smažený hermelín
- 2 hermelíny
- 2 stroužky česneku nebo 4 plátky šunky (pokud budeme plnit)
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Jak na to
Pokud se rozhodneme hermelíny uvnitř naplnit šunkou, případně vylepšit česnekem, rozřízneme je na 2 půlky, tedy tenčí kolečka. Pak mezi obě poloviny dáme po dvou kolečkách šunky, případně obě poloviny potřeme na straně bez plísně rozmačkaným stroužkem česneku a přiklopíme.
V hlubokém talíři lehce vidličkou rozšleháme vejce, osolíme a opepříme, prošleháme. Z mléka a mouky si připravíme řídké těstíčko. Hermelíny obalíme nejprve v těstíčku, které se hezky udrží, a pak je obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
V menší vyšší pánvi si rozehřejeme dostatečně množství oleje a smažíme hermelíny z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Smažený hermelín podáváme například s vařenými bramborami.