Připravte si mlsání třeba k čaji, nebo ke kakau. Tyto domácí sušenky z ovesných vloček jsou nejen moc dobré, ale také mnohem zdravější, než jiné kupované.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na ovesné sušenky
- 100 g hrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 100 g jemných ovesných vloček
- 50 g cukru
- 100 g másla
- 1 – 2 lžíce mléka
Jak na to
Mouku s kypřícím práškem a špetkou soli prosejeme a přidáme jemné ovesné vločky s cukrem.
Sypkou směs dostatečně promícháme a přidáme k ní změklé máslo nakrájené na kousky. Přidáme lžíci mléka a vypracujeme si tužší těsto. Podle potřeby ovlivníme konzistenci ještě trochou mléka.
Hotové těsto na ovesné sušenky dáme mezi dvě potravinové fólie, resp. přeloženou na dvě poloviny a vyválíme si placku o síle cca 3 mm. Vrchní stranu fólie odkryjeme a z placky si vykrojíme kolečka o průměru asi cca 5 cm, která naskládáme na vymazaný, případně pečícím papírem vyložený plech.
Sušenky z ovesných vloček pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 až 20 minut.