Pokud máte vepřovou plec, smetanu na vaření a další obvyklé ingredience, pak je vepřová plec na paprice dobrou volbou na snadný a skvělý oběd či večeři.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na vepřovou plec na paprice
- 600 g vepřové plece
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 0,7 l vody nebo hovězího vývaru
- 1 kelímek smetany na vaření 12% (cca 375 g)
- 2 lžíce polohrubé mouky
Jak na to
Do hrnce dáme olej, rozehřejeme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec.
Nejdříve ji zprudka při průběžném míchání orestujeme a přidáme papriku, kmín, pepř a sůl. Promícháme chvíli a zalijeme vývarem nebo vodou (samozřejmě horkou). Zakryjeme pokličkou a necháme maso cca 30 minut dusit.
Ve smetaně na vaření důkladně rozmícháme polohrubou mouku, kterou můžeme pro jistotu prosít, a za stálého míchání přilijeme do hrnce. Necháme 10 minut vařit a případně ještě dochutíme.
Vepřová plec na paprice je dobrá nejlépe s domácím kynutým knedlíkem, ale i rýží.