Máte vepřovou kotletu, nebo plec a chuť na něco s houbami? Tento recept na vepřové na houbách by mohl být tím pravým. Stačí vám jen trocha čerstvých hub.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na vepřové na houbách

  • 200 g slaniny v celku
  • 1 velká cibule
  • 1 kg vepřového masa (kotlety nebo plecko)
  • 125 g rajčatového protlaku
  • 150 g čerstvých hub
  • mletá červená paprika
  • 1 kousek másla
  • cca 200 ml houbového bujonu nebo vody
  • celý kmín
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji orestujeme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kousek másla, na plátky nakrájené čerstvé houby a dusíme, dokud nejsou měkké. Následně přidáme vepřové maso nakrájené na větší kostky nebo plátky a chvíli restujeme. Podle chuti osolíme Zhruba po 6–7 minutách restování přidáme rajčatový protlak, promícháme a vše podlijeme připraveným teplým houbovým bujonem. Zakryjeme pokličkou a vepřové na houbách dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit. Podáváme s rýží.

Vepřové na houbách
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *