Máte vepřovou kotletu, nebo plec a chuť na něco s houbami? Tento recept na vepřové na houbách by mohl být tím pravým. Stačí vám jen trocha čerstvých hub.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na vepřové na houbách
- 200 g slaniny v celku
- 1 velká cibule
- 1 kg vepřového masa (kotlety nebo plecko)
- 125 g rajčatového protlaku
- 150 g čerstvých hub
- mletá červená paprika
- 1 kousek másla
- cca 200 ml houbového bujonu nebo vody
- celý kmín
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji orestujeme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kousek másla, na plátky nakrájené čerstvé houby a dusíme, dokud nejsou měkké. Následně přidáme vepřové maso nakrájené na větší kostky nebo plátky a chvíli restujeme. Podle chuti osolíme Zhruba po 6–7 minutách restování přidáme rajčatový protlak, promícháme a vše podlijeme připraveným teplým houbovým bujonem. Zakryjeme pokličkou a vepřové na houbách dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit. Podáváme s rýží.
Vepřové na houbách
Odkazy