Pokud máte rádi houby a zrovna máte po ruce nejlépe čerstvé lišky, pak neváhejte a připravte si tento velice chutný houbový guláš podle ověřeného receptu.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na houbový guláš
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 350 ml kuřecího vývaru
- 500 g čerstvých lišek
- 4 lžíce zakysané smetany
- 8 plátků anglické slaniny
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Cibuli najemno nakrájíme a necháme zesklovatět na dvou lžičkách rozehřátého olivového oleje. Přidáme k ní česnek nakrájený na plátky a necháme rozvonět. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a snítky tymiánu. Směs promícháme a chvíli dusíme. Poté vše zalijeme vývarem a povaříme, dokud paprika nezměkne. Tuto směs pak ponorným mixérem rozmixujeme.
Lišky očistíme a zprudka je orestujeme na trošce olivového oleje. Podlijeme je rozmixovanou paprikovou omáčkou a krátce povaříme.
Mezitím osmahneme plátky slaniny k podávání. Před podávání zjemníme houbový guláš zakysanou smetanou a ozdobíme dvěma plátky anglické smetany. Podáváme například s karlovarským knedlíkem, nebo čerstvým chlebem.