Máte po ruce vepřové maso a nějaký ten tvrdý sýr? Ideální záminka pro vepřové karbanátky se sýrem. K eidamu nebo goudě můžeme přidat také kousek nivy.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na vepřové karbanátky se sýrem

  • 600 g mletého vepřového (případně mix vepřové/hovězí)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • majoránka
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 200 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
  • 1 hrst strouhanky

Na obalení

  • 2 vejce
  • strouhanka

Jak na to

Do misky dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme od oka majoránkou rozmělněnou v prstech, rozmačkaný česnek a nakonec vejce. Rukama vše důkladně vypracujeme a případně přidáme podle potřeby hrstku strouhanky.

Tvrdý sýr si nakrájíme na menší kostky, případně hranolky takové velikosti, aby byly akorát na obalení do jednoho karbanátku.

Z masové směsi si vždy v rukách na dlani uděláme placičku, a na ni dáme buď cca 3 kostičky sýru, nebo jeden kousek – záleží, jak nakrájíme. Podle chuti můžeme zkombinovat i s kouskem nivy. Placičku pak zabalíme a rukama upravíme.

Jednotlivé karbanátky namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme strouhankou.

Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Usmažené je odkládáme na papírové ubrousky a necháme okapat přebytečný olej.

Vepřové karbanátky se sýrem
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *