Vyzkoušejte také zeleninový salát z bulguru, který je poslední dobou stále oblíbenější a lidé si k němu nacházejí cestu. Bulgur si určitě rychle oblíbíte.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na zeleninový salát

  • 200 g bulguru
  • sůl
  • 10 – 15 cherry rajčat
  • 2 papriky (např. červená a žlutá)
  • 1 hrstka nasekané zelené petrželky
  • 1 jarní cibulka
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 – 2 stroužky česneku

Jak na to

Bulgur připravíme podle návodu na obalu, ale obvykle dáme bulgur do hlubší misky, zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme cca 20 minut stát. Pak necháme zchladnout.

Cherry rajčata překrojíme napůl, nebo na čtvrtky, obě papriky nakrájíme na tenké nudličky a jarní cibulku na tenká kolečka. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme uvařený a zchladlý bulgur, přisypeme jemně nasekanou zelenou petrželku, zalijeme zakysanou smetanu, ve které podle chuti můžeme rozmíchat prolisovaný stroužek česneku a vše zlehka promícháme.

Zeleninový salát z bulguru
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *