Letní recept na velice jemný a osvěžující zelný salát s ricottou smíchanou s bílým jogurtem a najemno nasekaným koprem. Zdravá a chutná sezónní pochoutka.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na zelný salát s ricottou

  • 1 větší mrkev
  • 5 ředkviček
  • 1 kedlubna
  • 250 g raného zelí
  • 1,5 lžíce panenského oleje
  • čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, bazalka, estragon)
  • 1 lžička vinného octa
  • 100 g ricotty
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1/2 svazečku kopru
  • sůl

Jak na to

Mrkev, ředkvičky a kedlubnu nastrouháme najemno. Syrové rané zelí zbavené horních listů nakrájíme co nejvíc najemno.

Veškerou nastrouhanou a nakrájenou zeleninu si promícháme, osolíme a přidáme bylinky. Zakapeme vinným octem a pokapeme panenským olejem.

Ricottu rozmícháme s jogurtem a vmícháme nasekaný kopr. Tak máme připravený jednoduchý dresink, kterým směs zeleniny zalijeme a promícháme.

Hotový zelný salát s ricottou dáme na chvíli odležet do chladu a podáváme samotný, nebo třeba s čerstvým pečivem.

Zelný salát s ricottou
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *