Letní recept na velice jemný a osvěžující zelný salát s ricottou smíchanou s bílým jogurtem a najemno nasekaným koprem. Zdravá a chutná sezónní pochoutka.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na zelný salát s ricottou
- 1 větší mrkev
- 5 ředkviček
- 1 kedlubna
- 250 g raného zelí
- 1,5 lžíce panenského oleje
- čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, bazalka, estragon)
- 1 lžička vinného octa
- 100 g ricotty
- 150 g bílého jogurtu
- 1/2 svazečku kopru
- sůl
Jak na to
Mrkev, ředkvičky a kedlubnu nastrouháme najemno. Syrové rané zelí zbavené horních listů nakrájíme co nejvíc najemno.
Veškerou nastrouhanou a nakrájenou zeleninu si promícháme, osolíme a přidáme bylinky. Zakapeme vinným octem a pokapeme panenským olejem.
Ricottu rozmícháme s jogurtem a vmícháme nasekaný kopr. Tak máme připravený jednoduchý dresink, kterým směs zeleniny zalijeme a promícháme.
Hotový zelný salát s ricottou dáme na chvíli odležet do chladu a podáváme samotný, nebo třeba s čerstvým pečivem.
Zelný salát s ricottou
Odkazy