Snadná a rychlá brynzová pomazánka vhodná na svačinu s čerstvým pečivem, ale i na chuťovky. Stačí brynza s máslem 2:1, dochutit a máme pomazánku hotovou. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: 2 Ingredience na brynzovou pomazánku 200 g brynzy 100
Brynzové pirohy
Jak je něco s brynzou, byl by v tom čert, aby to nebylo slovenské. Brynzové pirohy si musíte vážně udělat, protože to je něco. Poctivé jídlo se nezapře. Potřebný čas: 70 minut Počet porcí: 4 Ingredience na brynzové pirohy 450
Brynzová polévka (Demikát)
Vynikající brynzová polévka (Demikát). Tato varianta není s vývarem z halušek, kterým se zalije brynza, cibulka a koření, ale použije se vývar z cibule. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na brynzovou polévku 1,5 l vody 2 cibule
Halušky s brynzou
Za skvělými haluškami nemusíte jen na Slovensko. Vynikající halušky s brynzou si můžete udělat i vy sami doma. Na kvalitě brynzy a špeku rozhodně nešetřete. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience receptu 300 g dobrého špeku