Čokoládová poleva

Už žádná kupovaná čokoládová poleva. Udělejte si polevu jednoduše z tuku a kvalitní čokolády sami doma. Stačí vodní lázeň a trpělivě míchat. Je skvělá.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

  • 90 g kvalitní čokolády
  • 30 g 100 % tuku

Jak na to

Jednoduše platí poměr 1/3 tuku a 2/3 čokolády.

Připravíme si vodní lázeň. Tzn. větší mísu nebo kastrol s horkou vodou a do ní položíme menší mísu, nejlépe z nerezu tak, aby byla cca do poloviny ponořená ve vodě.

Do menší misky dáme tuk s čokoládou a mícháme. Čím déle mícháme, tím bude čokoládová poleva lesklejší. Neděláme na sporáku, ale mimo něj. Voda nesmí vařit a neměla by unikat pára nad menší misku, protože pára by klesla a čokoládové polevě škodí – je v ní potom vidět v podobě kapiček.

S polevou pracujeme, když není moc teplá a má teplotu cca 35 °C – není kam spěchat, protože jinak by byla flekatá, což je při zdobení čokoládovou polevou nežádoucí.