Pikantní fazolový guláš

Udělejte si třeba na večeři tento pikantní fazolový guláš ze sterilovaných červených fazolí. S čerstvým pečivem a třeba kyselou okurkou stojí vážně za to.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pikantní fazolový guláš

  • 400 g sterilovaných červených fazolí
  • 1 středně velká cibule
  • 3 středně velké brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g pikantnější klobásy
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • chilli koření
  • sůl
  • 0,7 – 1 l hovězího vývaru
  • 1 silnější plátek másla

Jak na to

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji v rozpálené pánvi na másle.

Po několika minutách přidáme na půlkolečka nebo na kostičky nakrájenou klobásu a brambory oloupané a nakrájené na menší kousky. Vše osmahneme několik dalších minut.

Směs posypeme sladkou i pálivou paprikou, chilli kořením a podle chuti osolíme. Zalijeme hovězím vývarem (nemusíme nutně použit všechen vývar, podle potřeby a hustoty, můžeme vývar přidávat postupně) a vaříme, dokud nejsou brambory změklé.

Přidáme prolisovaný česnek a scezené červené fazole, vše ještě vaříme několik dalších minut, aby se fazole prohřály a chutě se propojily.

Pikantní fazolový guláš podáváme např. s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem podle chuti.