Tvarohová buchta

Celkově tvarohové moučníky patří k mým nejoblíbenějším a tato tvarohová buchta je prostě poklad. Je to snadný a poctivý recept na skutečně delikátní buchtu.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

  • 6 vajec
  • 250 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr nebo 1 vanilkový lusk
  • 200 g másla
  • 5 lžic celozrnné pšeničné krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 40 g kukuřičného škrobu – maizeny nebo 1 vanilkový puding
  • 1000 g tvarohu
  • šťáva z citronu

Jak na to

Ušleháme si v dostatečně velké míse vejce s cukrem a vanilkovým cukrem nebo vyškrábnutým vnitřkem vanilkového lusku. Přidáme máslo a stále šleháme. Dál přidáme celozrnnou pšeničnou krupici, prášek do pečiva, maizenu nebo jeden vanilkový puding, tvaroh a šťávu z citronu, samozřejmě bez pecek. Vše ušleháme. Vznikne nám husté těsto, které vylijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu. Tvarohovou buchtu upečeme při 180 °C a kontrolujeme její vršek a uvnitř špejlí. Když už je tvarohová buchta skoro hotová, přikryjeme ji shora alobalem a dopečeme. Před krájením a podáváním necháme úplně vychládnout. Podle mě je tato tvarohová buchta nejlepší samotná, bez jakýchkoliv doplňků.