Zapečená polenta se zeleninou

Zapečená polenta se zeleninou se může podávat jako samotný pokrm, nebo ji můžete podávat také jako přílohu například k pečenému masu. Určitě vyzkoušejte.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na zapečenou polentu

  • 250 g hladké kukuřičné mouky – polenty
  • 750 ml vody
  • cca 25 cherry rajčat
  • 150 g mraženého hrášku / kukuřice, nebo mix obojího
  • 1 plátek másla

Jak na to

Polentu přidáme do vroucí vody, osolíme a k polentě hrášek (kukuřici) a na půlky nakrájená cherry rajčata. Vaříme zhruba 5 minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, přidáme máslo a promícháme.

Připravenou kaši dáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut. Na povrchu by se nám měla vytvořit křupavá krusta. Zapečenou polentu se zeleninou necháme alespoň 30 minut chladnout, aby zhoustla.

Takto připravenou polentu podáváme samotnou, ale můžeme ji podávat také jako přílohu třeba k rybě nebo pečenému masu.