4 jídla, která děti milují

I u vás doma je občas problém, co naservírovat malým jedlíkům na talíř? Nechte se inspirovat jídly, nad kterými zaručeně neohrnou nosíky. Vyberte si sladkou nebo slanou variantu, nachystejte oběd či večeři a vyčarujte dětem malý sen na talíři a nebíčko na jazýčku. Vykouzlíte i ze zdánlivě nezdravého jídla jeho zdravější podobu.

1. Buchty

Jídlo, které v nás téměř okamžitě vyvolá vzpomínky na dětství, na letní prázdninové dny, na babičku, která uměla napéct ty největší a nejchutnější, voňavé, … Buchty jsou jednoduše nestárnoucí. 🙂 Navíc je můžete připravit na mnoho způsobů – pečené, pařené či dukátové, makové, tvarohové, ořechové, povidlové nebo pouze jednoduše posypané kakaem. Jakýkoliv způsob si vyberete, zaručeně budete mít s takovým obědem u dětí úspěch.

2. Šišky

Klasika podobná buchtám, která sice patří k těm méně zdravým, avšak vždy oblíbeným jídlům nejen pro děti. Naservírujte dětem křupavou lahůdku s dolíčky uprostřed, do které si mohou přidat džemík podle vlastní chuti. Nebo jim místo něj připravte sladkou jahodovou pěnu.

3. Krupice

Na snídani či na večeři, teplá či studená, každý ji má rád jinak. Uvařte si klasickou z kravského mlíčka nebo vyzkoušejte mléka rostlinná – kokosové či makové – a objevujte tak rozličné příchutě. Na závěr posypte hustě kakaem a přidejte kousíček másla. Můžete přidat i špetku skořice nebo vanilkový lusk přímo do kaše, provoní ji ještě víc.

4. Žemlovka

Sladká dobrota plná ovoce s bohatou pěnou na vrchu potěší i zasytí každého malého mlsouna. Využijte jakékoliv ovoce, které máte po ruce a nebojte se experimentovat.

4 jídla, které milují všechny děti
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *