Potraviny podporující produkci testosteronu

Pro milovníky fitness je jasné, že testosteron je důležitý pro získání co nejlepšího účinku z cvičení. Testosteron je nejvýznamnější anabolický hormon v těle. Čím více testosteronu vám proudí v těle, tím snazší je možné získat svalovou hmotu a zbavit se přebytečného tuku. Přestože ženy produkují méně testosteronu než muži, nalezení způsobu zvýšení hladiny testosteronu v těle může být přínosné jak pro mužské, tak i pro ženské postavy.

Následující potraviny vám pomohou hladinu testosteronu zvýšit:

Dýňová semínka

Dýňová semínka jsou dobrým zdrojem zinku. Zinek hraje významnou roli v tisících různých enzymatických reakcích v těle – také v těch, které zajišťují produkci testosteronu. Studie zjistily, že ti muži, kteří neměli v těle dostatek zinku, neměli ani dostatek testosteronu. Zařaďte tak do svého jídelníčku zdravá dýňová semínka. Nejvhodnější je kombinovat je s ovesnými vločkami a se saláty nebo je můžete rozmixovat do svých proteinových drinků.

Pro doplnění zinku jsou doporučovány: pšeničné klíčky, čočka, sezam, krabi, ústřice, krůtí maso, kuřecí maso, steak

Kokos

V produkci testosteronu svou roli hrají i nasycené tuky, jejichž velké množství obsahuje například kokos. Zdraví muži, kteří prošli diety s vysokým obsahem tuku (13% nasycených tuků) na nízkotučnou dietu (5% nasycených tuků) zaznamenaly výrazný pokles v hladině testosteronu.

Potraviny s nasycenými tuky: máslo, steak, jehněčí maso, čokoláda, červený palmový olej

Jahody

Jahody jsou na přední příčky mezi potravinami s obsahem vitamínu C. Jako v případě syrovátky, vitamin C omezuje produkci stresového hormonu kortizolu, čímž nedochází k redukci hladiny testosteronu.

Vitamin C obsahují: pomeranče, grapefruit, ananas, kiwi, kapusta, rajčata, brokolice, červená paprika

Potraviny podporující produkci testosteronu
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *