Hrníčková mramorová bábovka

Hrníčkovou bábovku uděláte velice snadno, je chutná a podle svého vkusu můžete udělat přidáním kakaa také mramorování bábovky.

  • Potřebný čas: 60 minut
  • Počet porcí: 1 bábovka

Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1 lžíce rumu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku cukr krupice nebo krystalu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce kakaa na mramorování (nepovinné)

Jak na to

Smícháme si v kastrolku mléko s rumem a citronovou šťávou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou solí. V další míse ušleháme vejce, olej, oba cukry. Do vyšlehané směsi přidáváme za stálého míchání střídavě směs mouky a směs mléka. Umícháme těsto na bábovku.

Formu důkladně vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 50 minut.

Mramorovaná bábovka

Jak udělat mramorovou, tedy dvoubarevnou bábovku? Do formy nalijeme pouze polovinu těsta a do zbývající poloviny přidáme 3 lžíce kvalitního kakaa a umícháme tmavé těsto. To nalijeme dokola do formy na těsto bíle a pak dokola těstem ve formě uděláme vlnovkou pohyb po obvodu. Tím se těsta vhodně promísí a vznikne mramorová bábovka.

Mnoho dalších receptů, nejen na bábovku, naleznete na webu Pomodo/recepty.

 

Hrníčková mramorová bábovka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *