Hrníčkovou bábovku uděláte velice snadno, je chutná a podle svého vkusu můžete udělat přidáním kakaa také mramorování bábovky.
- Potřebný čas: 60 minut
- Počet porcí: 1 bábovka
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1 lžíce rumu
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 4 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukr krupice nebo krystalu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 lžíce kakaa na mramorování (nepovinné)
Jak na to
Smícháme si v kastrolku mléko s rumem a citronovou šťávou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou solí. V další míse ušleháme vejce, olej, oba cukry. Do vyšlehané směsi přidáváme za stálého míchání střídavě směs mouky a směs mléka. Umícháme těsto na bábovku.
Formu důkladně vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 50 minut.
Mramorovaná bábovka
Jak udělat mramorovou, tedy dvoubarevnou bábovku? Do formy nalijeme pouze polovinu těsta a do zbývající poloviny přidáme 3 lžíce kvalitního kakaa a umícháme tmavé těsto. To nalijeme dokola do formy na těsto bíle a pak dokola těstem ve formě uděláme vlnovkou pohyb po obvodu. Tím se těsta vhodně promísí a vznikne mramorová bábovka.
Mnoho dalších receptů, nejen na bábovku, naleznete na webu Pomodo/recepty.