Snadná a rychlá borůvková bublanina, která rozhodně dlouho neodolá zájmu nejen dětí. Upečte dobrou buchtu s čerstvými borůvkami. Výborná třeba s kakaem.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- cca 0,5 – 0,7 l borůvek (případně jahody, rybíz, maliny, ostružiny)
Jak na to
Všechny sypké suroviny dáme do misky, lehce promícháme a přidáme mléko, olej a vejce.
Ručně, nebo robotem vymícháme těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný, případně pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem.
Na těsto rovnoměrně nasypeme borůvky, případně jiné ovoce a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 30 – 40 minut. Zhruba po 25 minutách zkontrolujeme špejlí.
Po upečení můžeme borůvkovou bublaninu lehce posypat vanilkovým cukrem smíchaným s moučkovým.
Borůvková bublanina
Odkazy