Snadná a rychlá borůvková bublanina, která rozhodně dlouho neodolá zájmu nejen dětí. Upečte dobrou buchtu s čerstvými borůvkami. Výborná třeba s kakaem.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • cca 0,5 – 0,7 l borůvek (případně jahody, rybíz, maliny, ostružiny)

Jak na to

Všechny sypké suroviny dáme do misky, lehce promícháme a přidáme mléko, olej a vejce.

Ručně, nebo robotem vymícháme těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný, případně pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem.

Na těsto rovnoměrně nasypeme borůvky, případně jiné ovoce a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 30 – 40 minut. Zhruba po 25 minutách zkontrolujeme špejlí.

Po upečení můžeme borůvkovou bublaninu lehce posypat vanilkovým cukrem smíchaným s moučkovým.

Borůvková bublanina
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *