Pro milovníky hub je zde vynikající krémová houbová polévka. Pokud máte čerstvé houby, pak rozhodně neváhejte a dopřejte si tuto sezónní delikatesu.
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 3 plátky másla
- 1 menší cibule
- 350 – 400 g hub (žampiony, lišky, hříbky)
- 800 – 1000 ml kuřecího vývaru
- 1 snítka hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
Jak na to
V kastrolu si rozpustíme dva plátky másla. Přidáme k nim najemno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Následně přidáme nakrájené houby a zbývající plátek másla.
Restujeme cca 8 – 10 minut. Pak přilijeme kuřecí vývar, přidáme petržel a necháme probublávat zhruba hodinu.
Petržel vytáhneme, houbovou polévku necháme chvíli zchladnout a potom ji opatrně rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Než tak uděláme, můžeme si část hub vcelku dát stranou a pak je vrátit do polévky, nebo je rovnou dát do talířů.
Rozmixovanou polévku dáme opět na sporák, osolíme, opepříme a necháme ji znova ještě chvíli probublávat.