Pro milovníky hub je zde vynikající krémová houbová polévka. Pokud máte čerstvé houby, pak rozhodně neváhejte a dopřejte si tuto sezónní delikatesu.


Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 3 plátky másla
  • 1 menší cibule
  • 350 – 400 g hub (žampiony, lišky, hříbky)
  • 800 – 1000 ml kuřecího vývaru
  • 1 snítka hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř

Jak na to

V kastrolu si rozpustíme dva plátky másla. Přidáme k nim najemno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Následně přidáme nakrájené houby a zbývající plátek másla.

Restujeme cca 8 – 10 minut. Pak přilijeme kuřecí vývar, přidáme petržel a necháme probublávat zhruba hodinu.

Petržel vytáhneme, houbovou polévku necháme chvíli zchladnout a potom ji opatrně rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Než tak uděláme, můžeme si část hub vcelku dát stranou a pak je vrátit do polévky, nebo je rovnou dát do talířů.

Rozmixovanou polévku dáme opět na sporák, osolíme, opepříme a necháme ji znova ještě chvíli probublávat.

Krémová houbová polévka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *