Upečte si tyto lahodné řezy se zakysanou smetanou. Navrch je můžete vylepšit strouhanou čokoládou, nebo třeba ovocem podle chuti a želatinou. Jsou skvělé.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
Korpus
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
Krém
- 2 kelímky zakysané smetany (1 kelímek = cca 200 g)
- 2 vanilkové cukry
- 1 kelímek smetany ke šlehání (1 kelímek = cca 200 g)
Další
- 100 g čokolády (případně ovoce a želatina)
Jak na to
Vyšleháme si oddělené bílky s cukrem, následně přidáme žloutky a pořádně vyšleháme do pěny. Nakonec přidáme polohrubou mouku a zlehka promícháme. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Dáme upéct do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut. Průběžně však zkontrolujeme.
Upečený korpus necháme vychládnout a zatím si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Do šlehačky přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Takto připravenou hmotu nalijeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.
Na povrch nastrouháme nahrubo čokoládu a takto hotové řezy se zakysanou smetanou dáme do lednice důkladně vychladit, aby směs šlehačky a smetany pěkně ztuhla. Další možností je použít na závěr ovoce podle své chuti a zalít želatinou.