Jedná se vlastně o takové špagety ala carbonara, jak si jistě všimnete. Špagety po uhlířsku jsou jednoduché, rychlé na přípravu a určitě si pochutnáte.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 balení špaget (400 g)
- 4 vejce
- 100 g parmezánu nebo pecorina
- 200 g slaniny
- olivový olej
- pepř
- sůl
Jak na to
Špagety dáme vařit v osolené vodě tak akorát na skus (Al dente).
Do misky si dáme vejce, nastrouhaný parmezán, opepříme a dohromady ušleháme.
Ná rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opražíme slaninu nakrájenou na menší nudličky.
Uvařené a slité špagety vyklopíme na odstavenou pánev s opraženou slaninou, trochu promícháme, zalijeme ušlehanými vejci a opět důkladně promícháme.
Hotové špagety po uhlířsku můžeme ještě na talíři posypat podle chuti parmezánem.
Špagety po uhlířsku
Odkazy