Vláčná jogurtová buchta, kterou byste měli určitě vyzkoušet. Podle chuti a aktuálních možností ji můžete udělat s čerstvým ovocem. Zkuste také tento recept.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 500 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- čerstvé ovoce podle chuti
Jak na to
Do mísy dáme vejce s cukrem a rozmícháme. Přidáme dobrý bílý jogurt, rozmícháme a nakonec přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vše promícháme tak, aby vzniklo spojité těsto.
Připravené jogurtové těsto vylijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou, případně kokosem vysypaný plech. Podle chuti a aktuálních možností ještě můžeme naskládat ovoce (rybíz, borůvky, jahody, maliny).
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C přibližně na 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda-li je jogurtová buchta upečená.
Jogurtová buchta
Odkazy