Vláčná jogurtová buchta, kterou byste měli určitě vyzkoušet. Podle chuti a aktuálních možností ji můžete udělat s čerstvým ovocem. Zkuste také tento recept.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • čerstvé ovoce podle chuti

Jak na to

Do mísy dáme vejce s cukrem a rozmícháme. Přidáme dobrý bílý jogurt, rozmícháme a nakonec přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vše promícháme tak, aby vzniklo spojité těsto.

Připravené jogurtové těsto vylijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou, případně kokosem vysypaný plech. Podle chuti a aktuálních možností ještě můžeme naskládat ovoce (rybíz, borůvky, jahody, maliny).

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C přibližně na 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda-li je jogurtová buchta upečená.

Jogurtová buchta
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *