Tento bramborový salát s ředkvičkami je vynikající jen tak, ale i jako příloha třeba ke karbanátkům či jinému masu.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 0,5 kg nových brambor
- 1 svazek ředkviček
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 3 lžíce majonézy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst nasekané petrželky
Jak na to
Brambory poctivě očistíme kartáčem a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou brambory uvařené, vyndáme je z vody a necháme chvíli okapat. Ještě teplé brambory rozkrojíme na půl a pak ještě na plátky. Ředkvičky očistíme, nakrájíme je na půlměsíčky, přidáme nasekanou petrželku. Vše pokapeme zálivkou z hořčice, kečupu a majonézy a lehce, ale důkladně promícháme. Necháme chvíli odpočívat a propojit všechny chutě.
Bramborový salát s ředkvičkami
Odkazy