Hovězí po znojemsku
Hovězí po znojemsku

Nemusíte být přímo ze Znojma, abyste si nemohli dopřát výborné hovězí po znojemsku!


Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 střední mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 kolečko celeru (silné asi 1 cm)
  • 1 středně velká cibule
  • 80 g uzené slaniny
  • 70 g sladkokyselých okurek + nálev z okurek
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • 2 lžíce oleje

Jak na to

Na rozpáleném oleji několik minut restujeme nahrubo nakrájenou cibulku. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Přidáme koření a nakonec vmícháme mletou červenou papriku. Vše restujeme na častého míchání až dohněda. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozehřáté pánvi.

Maso osolíme a ze všech stran opečeme na zeleninovém základu. Jakmile je maso opečené, podlijeme vývarem, přidáme vyškvařenou slaninu, nálev z okurek. Přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu.

Maso vyjmeme a dáme stranou. Z omáčky vyjmeme koření a ponorným mixérem rozmixujeme zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme zpět do omáčky a lehce prohřejeme.

Okurky nakrájíme na tenké nudličky. Orestujeme je na másle a posypeme jimi servírované maso na talíři. Podáváme s rýži.

Hovězí po znojemsku
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *