Vepřové kousky s rýží
Vepřové kousky s rýží

Nevíte, co si počít s vepřovou plecí? Tak si připravte jednoduše vepřové kousky s rýží.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 300 g vepřové plece
  • 1 střední cibule
  • kousek másla
  • olej
  • 0,5 l vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička červené papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • hrnek rýže

Jak na to

Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády z olivového oleje, sójové omáčky, soli, červené papriky, černého pepře. Pokud máme čas, dáme do ledničky na několik hodin.

Na pánvi rozpálíme máslo a olej, na kterém restujeme nahrubo nakrájenou cibulku asi 5 minut. Přidáme maso a pečeme asi 8 – 10 minut. Přilijeme vývar, promícháme. Přiklopíme pokličkou a vaříme 15 – 20 minut. Mezitím si dáme vařit rýži tak, jak jsme zvyklí.

Jakmile je maso měkké, dáme stranou. Vzniklou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku vrátíme zpět, přidáme ještě kousek másla, vrátíme zpět maso a povaříme asi 2 minuty. Není třeba ničím zahušťovat.

Maso s omáčkou podáváme s uvařenou rýží.

Vepřové kousky s rýží
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *