Nevíte, co si počít s vepřovou plecí? Tak si připravte jednoduše vepřové kousky s rýží.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 300 g vepřové plece
- 1 střední cibule
- kousek másla
- olej
- 0,5 l vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička červené papriky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- hrnek rýže
Jak na to
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády z olivového oleje, sójové omáčky, soli, červené papriky, černého pepře. Pokud máme čas, dáme do ledničky na několik hodin.
Na pánvi rozpálíme máslo a olej, na kterém restujeme nahrubo nakrájenou cibulku asi 5 minut. Přidáme maso a pečeme asi 8 – 10 minut. Přilijeme vývar, promícháme. Přiklopíme pokličkou a vaříme 15 – 20 minut. Mezitím si dáme vařit rýži tak, jak jsme zvyklí.
Jakmile je maso měkké, dáme stranou. Vzniklou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku vrátíme zpět, přidáme ještě kousek másla, vrátíme zpět maso a povaříme asi 2 minuty. Není třeba ničím zahušťovat.
Maso s omáčkou podáváme s uvařenou rýží.