Připravte si výborný segedínský guláš podle vyzkoušeného receptu a nejlépe s domácím houskovým knedlíkem.
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 větší cibule
- 2 lžíce červené pálivé papriky
- 500 g vepřového masa, nejlépe vepřové plecko
- 1 kg hlávkového zelí
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 180 ml zakysané smetany
- 20 g másla
- olej (můžeme použit sádlo či máslo)
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Do kastrolku dáme máslo a trochou oleje (aby se máslo nepřipálilo) a osmažíme na něm nasekanou cibulku několik minut. Pak vmícháme červenou papriku, promícháme a přidáme na kostičky nakrájené maso. Vše restujeme několik minut. Podlijeme vodou, přiklopíme poklici a dusíme maso téměř do měkka. Jakmile je maso napůl hotové, osolíme a opepříme.
Mezitím na oleji začneme dusit na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Zpočátku hodně důsledně mícháme, aby se zelí nepřipálilo. Až začne zelí mírně hnědnout, podlijeme trochou vody, promícháme a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podlíváme vodou. Jakmile je zelí napůl hotové, již vodu nepřidáváme, jen osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 minut. Přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, promícháme a přidáme maso i se šťávou.
Nakonec přilijeme jednu celou zakysanou smetanu a dusíme až do měkka.