U pořadného hamburgeru je zásadní čerstvost a kvalita ingrediencí. Udělejte si domácí hamburger, který se s těmi jinými nedá porovnávat.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 300 g mletého masa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- bylinkové máslo s česnekem (1/2 plátku na každý hamburger)
- 2 hamburgerové housky
- rozpuštěné máslo na potření housek
- dip
- listy salátu
- 2 plátky čedaru
- 2 rajčata
- 1 lžíce oleje
Dip
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky kečupu
- 2 lžičky majonézy
Karamelizovaná cibulka
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce balsamikového octa
Jak na to
Mlesté maso osolíme, opepříme a promícháme. Namočíme si ruce ve studené vodě, mleté maso na hamburgery rozdělíme na dva díly a z každého vytvoříme bochánek, do kterého vložíme kousek bylinkového másla. Připravené bochánky odložíme na talíř, zakryjeme fólií a dáme do ledničky chvíli odležet.
Nyní si nachystáme karamelizovanou cibulku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, dáme ji na rozpálenou pánev a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přilijeme balsamikový ocet, snížíme plamen a pozvolna cibulku dusíme pod poklici za občasného míchání asi 20 minut.
Nyní se pustíme do přípravy srdce našeho domácího hamburgeru. Rozpálíme si olej, na kterém smažíme placky z mletého masa (bochánky) na každé straně asi 8 minut. Mezitím si nachystáme housky, které jsme si koupili, nebo si uděláme domácí. Rozkrojíme je napůl, každou půlku potřeme rozpuštěným máslem a opečeme je na pánvi. Jakmile je maso hotové začneme kompletovat. Oba díly housky potřeme dipem. Na spodní díl položíme list salátku, plátky rajčat, maso, čedar a karamelizovanou cibulku.
Můžeme podávat s domácími hranolky.
Jen dotaz.Kdy se má přidat do masa sůl a pepř když už mám namočené ruce a maso rozdělené na bochánky 😉
To je pravda, děkuji za připomínku. Upravila jsem. To je tak, když se člověk nacpe a pak hned přidává recept 😉