Domácí hamburger
Domácí hamburger

U pořadného hamburgeru je zásadní čerstvost a kvalita ingrediencí. Udělejte si domácí hamburger, který se s těmi jinými nedá porovnávat.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 300 g mletého masa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bylinkové máslo s česnekem (1/2 plátku na každý hamburger)
  • 2 hamburgerové housky
  • rozpuštěné máslo na potření housek
  • dip
  • listy salátu
  • 2 plátky čedaru
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce oleje

Dip

  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky majonézy

Karamelizovaná cibulka

  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce balsamikového octa

Jak na to

Mlesté maso osolíme, opepříme a promícháme. Namočíme si ruce ve studené vodě, mleté maso na hamburgery rozdělíme na dva díly a z každého vytvoříme bochánek, do kterého vložíme kousek bylinkového másla. Připravené bochánky odložíme na talíř, zakryjeme fólií a dáme do ledničky chvíli odležet.

Nyní si nachystáme karamelizovanou cibulku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, dáme ji na rozpálenou pánev a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přilijeme balsamikový ocet, snížíme plamen a pozvolna cibulku dusíme pod poklici za občasného míchání asi 20 minut.

Nyní se pustíme do přípravy srdce našeho domácího hamburgeru. Rozpálíme si olej, na kterém smažíme placky z mletého masa (bochánky) na každé straně asi 8 minut. Mezitím si nachystáme housky, které jsme si koupili, nebo si uděláme domácí. Rozkrojíme je napůl, každou půlku potřeme rozpuštěným máslem a opečeme je na pánvi. Jakmile je maso hotové začneme kompletovat. Oba díly housky potřeme dipem. Na spodní díl položíme list salátku, plátky rajčat, maso, čedar a karamelizovanou cibulku.

Můžeme podávat s domácími hranolky.

Domácí hamburger
Odkazy
Štítky:                

2 komentáře u „Domácí hamburger

  • 3. 4. 2014 (5:58)
    Trvalý odkaz

    Jen dotaz.Kdy se má přidat do masa sůl a pepř když už mám namočené ruce a maso rozdělené na bochánky 😉

  • 3. 4. 2014 (7:56)
    Trvalý odkaz

    To je pravda, děkuji za připomínku. Upravila jsem. To je tak, když se člověk nacpe a pak hned přidává recept 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *