Domácí hamburger bez kompromisů vyžaduje také domácí hamburgerové housky. Stojí opravdu za to a zvládne je každý.
Potřebný čas: 120 minut
Počet porcí: podle velikosti housek
Ingredience receptu
- 240 ml mléka
- 35 g droždí
- 1,5 – 2 lžíce cukru
- 550 g polohrubé mouky
- 6 lžic másla
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 vejce na potření
- sezamová semínka na posypání
Jak na to
Do misky si připravíme kvásek – droždí rozmícháme s cukrem a přilijeme půlku vlažného mléka, rozmícháme a dáme na teplé místo cca na 10 – 15 minut.
Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek cukru a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, zasypeme moukou a necháme na teplém místě přibližně 1 hodinu kynout.
Pak z těsta vytvoříme placaté bochánky zvolené velikosti (můžeme z těsta udělat také housky na hot dog), dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 15 minut kynout.
Nakynuté bochánky potřeme rozšlehaným vajíček s trochou mléka, posypeme sezamovými semínky a pečeme při 180 °C cca 15 minut.
Hamburgerové housky můžete, jako já, udělat i v remosce.