Pokud se alespoň trochu zajímáte o zdravé jídlo, pak bulgur se zeleninou bude recept určitě pro vás. Snadný a rychlý pokrm, který má chuť i vitamíny.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na bulgur se zeleninou
- 150 g bulguru
- 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
- 50 g mražené kukuřice
- 1/2 červené papriky
- olivový olej
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- bazalka
- sojová omáčka
- sůl
Jak na to
Bulgur nejprve propláchneme, dáme do kastrolu, zalijeme cca 350 – 400 ml vody, trochu osolíme a dáme pomalu vařit pod pokličkou. Vaříme opravdu na mírném plameni do měkka, zhruba 20 minut.
Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou paprikou krátce povaříme tak, aby byla kukuřice měkká a scedíme.
Na pánvi s olejem si zpěníme cibuli nakrájenou na drobno a nasekaný česnek. Přidáme uvařenou zeleninu s krátce orestujeme. Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru ze scezené zeleniny, přidáme bazalku a cca 7 minut podusíme.
Podušenou zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou, přidáme bulgur a chvíli promícháme, aby se vše propojilo a prohřálo.