Celkově opomíjená a velice zdravá červená řepa na jeden z mnoha způsobů. Zní to exoticky, ale carpaccio z červené řepy je velice snadná a skvělá dobrůtka.
Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
Základ
- 600 g červené řepy
- 500 ml octa
- 750 ml vody
- 160 g tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g balkánského nebo kozího sýru
- lístky čerstvé máty
Zálivka
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce tymiánu
Jak na to
Začneme zálivkou. Vinný ocet pomalu rozšleháme s olivovým olejem, přidáme cukr a rozmícháme, aby se rozpustil. Nakonec přisypeme tymián a promícháme.
Červenou řepu, ocet a cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Pak vaříme cca 25 minut do změknutí. Uvařenou řepu vytáhneme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi tenké plátky, které poskládáme na talíř.
Na pánvi si rozpálíme olej a krátce prohřejeme kostičky sýru – cca 2 minuty. Sýr dáme na červenou řepu, přidáme lístky čerstvé máty a zakapeme připraveným tymiánovou zálivkou.
Carpaccio z červené řepy
Odkazy