Snadný, zdravý, vydatný a s možností různých variací. Takový je tento základní fazolový salát se zakysanou smetanou, který je i v této podobě vynikající.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 250 g červených fazolí
- 1 lžíce tymiánu
- 1 kelímek zakysané smetany
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Červené fazole namočíme do vody a nasypeme k nim jednu lžíci sušeného tymiánu. Fazole by tak neměly nadýmat a navíc to dodá příjemné aroma. Necháme je takto namočené přes noc.
Vodu z hrnce s namočenými fazolemi neslíváme, ale dáme je s touto vodou vařit do změknutí – cca 45 – 60 minut vaření.
Po uvaření vodu slijeme a fazole propláchneme, aby se odplavil tymián.
Dostatečně propláchnuté fazole promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a promícháme.
Fazolový salát je možné podle chuti udělat třeba i s koprem. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo celozrnným pečivem.