Vynikající a lahodná rybízová bublanina se šlehačkou, která ji dělá úžasně nadýchanou a vláčnou. Pokud máte čerstvý červený nebo černý rybíz, určitě zkuste.
Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 smetana ke šlehání (cca 220 ml)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- rybíz nebo jiné ovoce podle chuti
Jak na to
Smícháme v míse dohromady vejce s cukrem, přidáme šlehačku, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme těsto.
Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovoce (je dobré obalit v hrubé mouce, aby ovoce příliš nekleso do těsta) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C cca 40 minut.
Rybízová bublanina
Odkazy