Vynikající a lahodná rybízová bublanina se šlehačkou, která ji dělá úžasně nadýchanou a vláčnou. Pokud máte čerstvý červený nebo černý rybíz, určitě zkuste.


Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 smetana ke šlehání (cca 220 ml)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • rybíz nebo jiné ovoce podle chuti

Jak na to

Smícháme v míse dohromady vejce s cukrem, přidáme šlehačku, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme těsto.

Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovoce (je dobré obalit v hrubé mouce, aby ovoce příliš nekleso do těsta) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C cca 40 minut.

Rybízová bublanina
Odkazy
Štítky:                        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *