Snadný způsob, jak si připravit toto jemné a dietní králičí maso. Vzhledem k tomu se také pečený králík na česneku kombinuje i s méně “zdravým” bůčkem.


Potřebný čas: 85 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 2 paličky česneku
  • 150 g špeku
  • 1 králík
  • 500 g bůčku
  • 2 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka

Jak na to

Několik stroužků česneku a zhruba třetinu špeku nakrájíme. Králíka prošpikujeme a to tak, že do masa uděláme špičkou nože ostré zářezy a zastrčíme do nich kousky česneku a špeku. Můžeme prošpikovat i bůček.

Králíka osolíme, opepříme a otiskněte ho v mouce. Bůček osolíme a opepříme.

Zbývající část špeku nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Přihodíme na drobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kmín a králíka i bůček zprudka opečeme ze všech stran.

Přidáme tymián, podlijeme částí vývaru a zakryté maso pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C. Čas od času maso přeléváme šťávou a v případě potřeby doléváme průběžně kuřecí vývar.

Králíka u bůček pečeme cca 1 hodinu a kontrolujeme, zda-li je maso dostatečně měkké.

Pečený králík na česneku
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *