Snadný způsob, jak si připravit toto jemné a dietní králičí maso. Vzhledem k tomu se také pečený králík na česneku kombinuje i s méně “zdravým” bůčkem.
Potřebný čas: 85 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 2 paličky česneku
- 150 g špeku
- 1 králík
- 500 g bůčku
- 2 cibule
- 1 lžička kmínu
- 250 ml kuřecího vývaru
- čerstvý tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
Jak na to
Několik stroužků česneku a zhruba třetinu špeku nakrájíme. Králíka prošpikujeme a to tak, že do masa uděláme špičkou nože ostré zářezy a zastrčíme do nich kousky česneku a špeku. Můžeme prošpikovat i bůček.
Králíka osolíme, opepříme a otiskněte ho v mouce. Bůček osolíme a opepříme.
Zbývající část špeku nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Přihodíme na drobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kmín a králíka i bůček zprudka opečeme ze všech stran.
Přidáme tymián, podlijeme částí vývaru a zakryté maso pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C. Čas od času maso přeléváme šťávou a v případě potřeby doléváme průběžně kuřecí vývar.
Králíka u bůček pečeme cca 1 hodinu a kontrolujeme, zda-li je maso dostatečně měkké.