Místo karbanátků si pro změnu udělejte jednoduché čevabčiči z mletého masa. Pokud máte možnost, ještě lepší než doma je opečené venku nad ohništěm. Zkuste!


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na čevabčiči z mletého masa

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 – 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka majoránky
  • 1 vejce
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Jak na to

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku, špetku majoránky a vejce. Opepříme, osolíme a rukama vše důkladně prohněteme, aby se vše spojilo. V případě, že je směs mletého masa řidší, můžeme přidat trochu strouhanky.

Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky a zprudka je opékáme na rozpálené pánvi s olejem. Uvnitř by mělo zůstat čevabčiči mírně do růžova. Pokud máme kovové špejle a možnost udělat maso venku, uděláme si ho hezky nad ohněm tak, že válečky vytvarujeme umačkáním na kovové špejle.

Hotové čevabčiči z mletého masa se běžně podávává s hořčicí a nakrájenou cibulí. Jako příloha poslouží dobře brambory, nebo čerstvé pečivo.

Čevabčiči z mletého masa
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *