Místo karbanátků si pro změnu udělejte jednoduché čevabčiči z mletého masa. Pokud máte možnost, ještě lepší než doma je opečené venku nad ohništěm. Zkuste!
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na čevabčiči z mletého masa
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 3 – 4 stroužky česneku
- 1 – 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 špetka majoránky
- 1 vejce
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Jak na to
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku, špetku majoránky a vejce. Opepříme, osolíme a rukama vše důkladně prohněteme, aby se vše spojilo. V případě, že je směs mletého masa řidší, můžeme přidat trochu strouhanky.
Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky a zprudka je opékáme na rozpálené pánvi s olejem. Uvnitř by mělo zůstat čevabčiči mírně do růžova. Pokud máme kovové špejle a možnost udělat maso venku, uděláme si ho hezky nad ohněm tak, že válečky vytvarujeme umačkáním na kovové špejle.
Hotové čevabčiči z mletého masa se běžně podávává s hořčicí a nakrájenou cibulí. Jako příloha poslouží dobře brambory, nebo čerstvé pečivo.