Pro všechny milovníky čokolády, ale nejen pro ně, je tady tato čokoládová buchta, která nemá chybu a dobře splní také roli výborného dezertu po jídle.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 10 – 12 kusů
Ingredience na čokoládovou buchtu
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 3 velká vejce
- 300 g třtinového cukru nebo cukru moučka
- 350 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 g bílého jogurtu, nejlépe řeckého
- 120 ml jablečného džusu
- kousek másla na vymazání
- kokos na vysypání
Jak na to
Nejdříve ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a to tak, že do větší nádoby s vodou dáme menší, nejlépe nerezovou, a v ní čokoládu rozehřejeme. Mezitím si ve větší míse rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a metličkou vše důkladně promícháme. Přidáme jogurt, jablečný džus, rozpuštěnou čokoládu a metlou vše promícháme.
Připravíme si hluboký plech nebo dortovou formu o průměru cca 24 cm. Vymažeme kouskem másla a vysypeme kokosem. Čokoládovou směs rovnoměrně rozlijeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu 45 minut.
Po upečení buchtu vytáhneme z trouby, necháme chvíli vychladnout, a pokud jsme použili dortovou formu, tak ji odstraníme formu. Čokoládovou buchtu necháme zcela vychladnout a můžeme servírovat.