Usmažte si tyto velice jednoduché a chutné lívance bez kynutí. Podle chuti si je můžete udělat s jakoukoliv marmeládou a se šlehačkou.
Potřebný čas:30 minut
Počet porcí: 20 – 25 lívanců
Ingredience na lívance bez kynutí
- 2 velká vejce
- 70 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 300 ml polotučného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání (nejlépe 31%)
- 300 g polohrubé mouky
Jak na to
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme do pěny s oběma cukry. Ke směsi postupně přiléváme mléko a pak smetanu. Těsto můžeme ušlehat ručně nebo mixérem. Nakonec postupně vmícháme, již ručně, prosetou mouku.
Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně metličkou vmícháme do připraveného těsta.
Připravíme si pánev, na které budeme tyto lívance bez kynutí smažit. Pánev lehce potřeme olejem a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
Lívance bez kynutí
Odkazy