Potřebujete opravdu dobrý čokoládový krém do dortu, na jeho zdobení, nebo do jakéhokoliv jiného moučníku? S tímto krémem rozhodně uspějete. Zkuste!
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: –
Ingredience na čokoládový krém
- 100 g čokolády na vaření
- 200 ml mléka
- 125 g másla
Jak na to
Všechny ingredience dáme do kastrolku a pozvolna zahřejeme cca k 85 °C – prostě tak, aby nedošlo k varu.
Sundáme z plotny a cca 3 minuty mixujeme na nejvyšší rychlost. Pak dáme do chladničky, nebo ven, pokud je zima a necháme prochladnout nejlépe přes noc.
Za studena šleháme, dokud nezačne čokoládový krém po chvíli houstnout. V tu chvíli máme hotovo. Krém nesmíme přešlehat.
Krém se hodí na zdobení, ale i do libovolného moučníku, nebo třeba dortu.
Čokoládový krém
Odkazy