Hrnková, snadná a rychlá kakaová buchta, která je navíc bez vajec a mléka. Zkuste tento skvělý recept a buchtu ještě vylepšete třeba kakaovou polevou.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: –
Ingredience na kakaovou buchtu
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička octa
- 7 lžic oleje
- 1 hrnek vody
Jak na to
V misce smícháme veškeré sypké ingredience a přidáme ocet, olej a na konec vlažnou vodu. Vše dobře smícháme na těsto, které rovnoměrně nalijeme do máslem nebo olejem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy nebo hlubokého plechu.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, a pokud se těsto nelepí příliš, je kakaová buchta hotová. Ve výsledku je ale poměrně „mokrá“, takže se podle špejle nedá moc řídit.
Rychlá kakaová buchta
Odkazy