Hrnková, snadná a rychlá kakaová buchta, která je navíc bez vajec a mléka. Zkuste tento skvělý recept a buchtu ještě vylepšete třeba kakaovou polevou.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí:


Ingredience na kakaovou buchtu

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička octa
  • 7 lžic oleje
  • 1 hrnek vody

Jak na to

V misce smícháme veškeré sypké ingredience a přidáme ocet, olej a na konec vlažnou vodu. Vše dobře smícháme na těsto, které rovnoměrně nalijeme do máslem nebo olejem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy nebo hlubokého plechu.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, a pokud se těsto nelepí příliš, je kakaová buchta hotová. Ve výsledku je ale poměrně „mokrá“, takže se podle špejle nedá moc řídit.

Rychlá kakaová buchta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *