Na poctivé domácí bramboráky samozřejmě žádné jiné nemají. Vyzkoušejte skvělé bramboráčky třeba se smetanovo-česnekovým dipem.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 10 menších bramboráků
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 70 g hladké mouky
- 50 ml teplého mléka
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- pepř
- sůl
- olej či sádlo na smažení
Jak na to
Omyté a oloupané brambory nastrouháme nahrubo a necháme na cedníku okapat přebytečnou vodu. Poté do strouhaných brambor přidáme teplé mléko, mouku, vajíčko, utřený česnek, drcenou majoránku, čerstvě mletý pepř a sůl – podle vlastní chuti. Těsto dobře promícháme.
Na pánvi rozpálíme olej, popř. sádlo. Naběračkou vlijeme těsto do pánve a pečeme bramboráčky po obou stranách dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Podáváme teplé např. se smetanovo-česnekovým dipem.
Domácí bramboráky
Odkazy