Tato mexická směs s kuřecím masem je vynikající podávaná s načesnekovanou topinkou, do které se šťáva hezky nasaje.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 červená paprika
- 1 plechovka rajčat v celku
- 1 plechovka červených fazolí, scezené
- 1 plechovka sladké kukuřice, scezené
- 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce chilli olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička pálivé papriky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Kuřecí maso omyjeme, očistíme na nakrájíme na malé kousky. Kuřecí kousky naložíme do marinády z chilli olivového oleje, utřeného česneku, pálivé papriky, mletého pepře a soli. Pokud máme čas, necháme kuřecí kousky 1 – 2 hodiny marinovat v ledničce.
Rozpálíme si pánev, ve kterém osmáhneme naložené kuřecí kousky. Trvá to zhruba 8 – 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a chvíli restujeme. Přidáme nahrubo nakrájená rajčata z plechovky i se šťávou a opět chvíli povaříme. Přidáme scezené fazole a kukuřici promícháme a ještě pár minut ohříváme. Podle chuti přisolíme. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Mexickou směs můžeme podávat např. s topinkami potřenými česnekem a jíst na nich, nebo po chvíli si mexickou směs dát z topinky na talíř a krásně nasátou topinku šťávou přikusovat.