Snadný a rychlý zelný salát s mrkví z hlávkového zelí. Je vhodný k hlavnímu jídlu, ale také samostatně. Tento salát je výborný za čerstva i odležený.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience receptu
- 1 kg hlávkového zelí
- 2 středně velké mrkve
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 2 – 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
Jak na to
Do větší mísy nakrájíme hlávkové zelí na nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo. Rukama důkladně promačkáme, aby zelí pustilo šťávu.
Do menší misky nachystáme zálivku ze olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Přilijeme na salát a opět důkladně promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Můžeme nechat odležet nejlépe na pár hodin, ale i čerstvě připravený je skvělý.
Zelný salát
Odkazy