Domácí ravioli se špenátem a ricottou
Domácí ravioli se špenátem a ricottou

Vychutnejte si domácí ravioli se špenátem a ricottou nejlépe třeba navečer na terase či balkóně s oblíbeným vínem. Udělejte podle vyzkoušeného receptu.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

Ravioli

  • 400 g pšeničné hladké mouky (nelépe extra 00)
  • 4 větší vejce

Náplň

  • 1 lžíce másla
  • 1 sáček baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • 200 g ricotty
  • 80 g nastrouhaného parmezánu

Omáčka

  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 4 silnější plátky másla

Jak na to

Těsto na ravioli

Mouku nasypene na vál nebo pracovní plochu. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vajíčka. Vajíčka postupně zapracujeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto dost tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody. Hotové těsto pomoučíme a necháme při pokojové teplotě odpočinout přibližně 10 – 15 minut. Těsto můžeme přikrýt utěrkou.

Náplň

Na pánvičce rozpálíme máslo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli restujeme. Přidáme špenát a krátce podusíme. Necháme chvíli vychladnout. Poté přidáme žloutek, roccotu a parmazán. Lehce promícháme.

Jdeme dál…

Na pomoučeném válu rozválíme těsto na 2 mm a nařežeme na dlouhé pásky s šířkou asi 7 cm. Připravenou náplň rozložíme po připraveném pásku každých 5 cm. Takto připravený pás přikryjeme dalším páskem a mezi náplni přitiskneme prstem a rádýlkem nařežeme na jednotlivé ravioly.

Dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 3 minuty, pokud nevyplavou nahoru.

Horké ravioly dáme do předehřáté mísy. Nasypeme půlkou strouhaného parmezánu a promícháme. Přidáme půlku másla a zbytek parmezánu a opět důkladně promícháme. Pak ještě přidáme zbytek másla a promícháme dokud se máslo nerozpustí.

Ihned podáváme. Můžeme ještě posypat strouhaným parmezánem. Tip na obměnu omáčky – rajčatová omáčka

Domácí ravioli se špenátem a ricottou
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *