Vychutnejte si domácí ravioli se špenátem a ricottou nejlépe třeba navečer na terase či balkóně s oblíbeným vínem. Udělejte podle vyzkoušeného receptu.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
Ravioli
- 400 g pšeničné hladké mouky (nelépe extra 00)
- 4 větší vejce
Náplň
- 1 lžíce másla
- 1 sáček baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 žloutek
- 200 g ricotty
- 80 g nastrouhaného parmezánu
Omáčka
- 100 g nastrouhaného parmezánu
- 4 silnější plátky másla
Jak na to
Těsto na ravioli
Mouku nasypene na vál nebo pracovní plochu. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vajíčka. Vajíčka postupně zapracujeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto dost tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody. Hotové těsto pomoučíme a necháme při pokojové teplotě odpočinout přibližně 10 – 15 minut. Těsto můžeme přikrýt utěrkou.
Náplň
Na pánvičce rozpálíme máslo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli restujeme. Přidáme špenát a krátce podusíme. Necháme chvíli vychladnout. Poté přidáme žloutek, roccotu a parmazán. Lehce promícháme.
Jdeme dál…
Na pomoučeném válu rozválíme těsto na 2 mm a nařežeme na dlouhé pásky s šířkou asi 7 cm. Připravenou náplň rozložíme po připraveném pásku každých 5 cm. Takto připravený pás přikryjeme dalším páskem a mezi náplni přitiskneme prstem a rádýlkem nařežeme na jednotlivé ravioly.
Dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 3 minuty, pokud nevyplavou nahoru.
Horké ravioly dáme do předehřáté mísy. Nasypeme půlkou strouhaného parmezánu a promícháme. Přidáme půlku másla a zbytek parmezánu a opět důkladně promícháme. Pak ještě přidáme zbytek másla a promícháme dokud se máslo nerozpustí.
Ihned podáváme. Můžeme ještě posypat strouhaným parmezánem. Tip na obměnu omáčky – rajčatová omáčka