Pečené citrónové kuře
Pečené citrónové kuře

Jeden ze způsobů, jak si upéct kuře. Skvělá kombinace citrónů, slaniny, česneku a bylinek dělá pečené citrónové kuře delikátní. Zkuste tento ověřený recept.


Potřebný čas: 100 minut
Počet porcí: 6


Ingredience receptu

  • 1 celé kuře a 2 čtvrtky
  • 3 citróny
  • 2 palice česneku
  • 15 dkg anglické slaniny
  • 1 hrst snítek čerstvého tymiánu
  • 1 silný plátek másla (1 cm)
  • sůl
  • pepř

Jak na to

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuře a čtvrtky dobře omyjeme a osušíme. Důkladně osušíme i dutinu kuřete. Kuře a čtvrtky osolíme a opepříme. Osolíme a opepříme také dutinu kuřete. Naplníme ji jedním rozkrojeným citronem, půlkou tymiánu a asi 5 stroužky česneku.

Do pekáčku (hlubokého plechu) naskládáme plátky anglické slaniny, na které položíme kuře a čtvrtky. Přidáme zbylé rozkrojené citróny a 1 paličku česneku, kdy jednotlivé stroužky nakrájíme. Stroužky druhého česneku prolisujeme a potřeme kuře i čtvrtky. Vše potřeme rozpuštěným máslem, přidáme zbylé snítky tymiánu, podlijeme troškou vody a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Asi po 40 minutách zakryjeme pekáček alobalem a pečeme dalších 40 minut při teplotě 180 °C.

Po 40 minutách odstraníme alobal a dopékáme kuře dalších asi 15 – 20 minut. Během této doby kuře přeléváme výpekem.

Jakmile je kuře hotové, necháme několik minut odpočinout. Můžeme podávat s pečenými bramborami nebo čerstvým chlebem či jiným pečivem, lépe s tmavým.

Pečené citrónové kuře
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *