Snadný a výborný pokrm, který si oblíbíte. Gnocchi s kuřecím masem a čerstvými rajčaty jsou vážně skvělé. Bramborové noky uděláme domácí podle receptu.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na gnocchi s kuřecím masem
- bramborové noky viz recept zde
- 2 kuřecí prsíčka
- 6 rajčat
- 200 ml rajčatového pyré
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 3 stroužky česneku
- 1 hrstka čerstvého oregana nasekaneho najemno (nebo 2 lžíce sušeného)
- 3 lžíce olivového oleje
- parmezán na posypání
Jak na to
Opláchnutá rajčata zespodu nakrojíme (malý křížek špičkou nože) a vložíme na 1 minutu do vroucí vody. Následně je hned dáme do studené vody. Takto je máme připraveny ke snadnému oloupání. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, přidáme lžičku cukru, lžíci vinného octa a promícháme. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a hrstku nasekaného oregana. Vše důkladně promícháme.
Dáme vařit bramborové noky, které jsme si připravili podle tohoto receptu.
Opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky, případně nudličky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Zprudka opečeme dozlatova na rozpálené pánvi a následně k nim přidáme rajčatové pyré a po chvíli připravenou rajčatovou směs a důkladně promícháme. Po chvilce odstavíme.
Uvařené bramborové noky přidáme k této směsi kuřecího masa s rajčaty a zlehka promícháme.